5 полезни съвета при избор на PVC дограма

По всяка вероятност щом четете тази статия, е дошло време да смените старите дървени прозорци с нова PVC дограма, която да предостави по-красива визия на балкона, но и в същото време да ви предпази от нахлуването на студения вятър и влагата. Ако до този момент не сте се интересували от ПВЦ дограма, то следващите редове със сигурност ще ви бъдат от полза.


Внимавайте при избора на стъклопакет

stuklopaket

Избирайки PVC дограма, е необходимо да помислите и за стъклопакета. За да получите енергийната ефективност, към която се стремите, трябва да съобразите избора на стъкла с изложението на жилището ви. Най-евтино излиза стъклопакетът с 2 обикновени стъкла. Този вид стъклопакет може да се използва за прозорците на помещения, което стои зад остъклена тераса. В този случаи става дума за вътрешна дограма и по-ниски изисквания за изолация.

В случай, че избирате стъклопакет за външна дограма обаче, се налага да се поинтересувате от тройните стъклопакети. За да получите максимални нива на топло и шумоизолация вижте т.нар. нискоемисионни стъкла или стъкла 4 сезона. Това са все подходящи продукти за вас.

Съобразете се с броя на камерите на профила

Ако живеете в град или населено място, което предразполага към по-ниски температури през зимата, е добре да се насочите към три или четирикамерна дограма. От броя на камерите в профила зависи до голяма степен се определят нивата на топлоизолацията. Общо взето, трябва да знаете, че колкото повече са камерите, толкова по-високи са изолационните възможности на профила. Разбира се, профилите с повече камери, са и по-скъпи, но пък и по-функционални.

Цвят на дограмата – важен ли е той?

pvcdograma

Преди години стандартната PVC дограма се предлагаше в бял цвят, който стоеше доста елегантно на терасите на потребителите. Сега обаче можете да откриете пластмасова дограма, която да съчетаете с цвета на интериора в дома ви. Предлагат се и специални облицовки наподобяващи дървесни видове. С тях можете да направите истински чудеса с прозорците. Да, цветът на дограмата е важен и в никакъв случай не бива да бъде пренебрегван при покупката.

Съвети за избор на обков и механизъм

Имате възможност да изберете вида на механизма на прозорците. Вие трябва да решите, дали те да се отварят едностранно или двустранно. Обикновено се използват прозорци, които се отварят хоризонтално, но ако желаете можете да селектирате и двустранно отваряне. Ако изберете противовзломен обков, ще намалите рисковете от влизане в обекта през прозореца. Обковът е много важен елемент от дограмата, така че заложете на по-качествените варианти.

Факторът цена

Нарочно оставихме най-важният фактор за края на статията. Става дума за цената на новата ПВЦ дограма, която ще монтирате у дома. В никакъв случай не купувайте от анонимни фирми, търсете дограма от поливинилхлорид произведена от именити компании, от сорта на Salamander, Rehau, Aluplast, Kommerling и други топ брандове. Евтината дограма може да ви разочарова, тъй че се насочете към клас А, който е най-високия при избор на профили.

В заключение

Това са основните съвети, които ще ви помогнат да получите по-качествена дограма за дома. Ако се вслушате в напътствията ни, то няма да имате проблем с прозорците в жилището ви. Разбира се, винаги е добре да се консултирате с експерти, преди да пристъпите към избор на дограма. Ще се радваме, ако сме успели да ви помогнем и очаквайте още статии по темата.

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *