Препоръки за избор на осветление за спалня

Обзавеждайки нова спалня, трябва да си помислите за осветлението в нея, защото то е важен фактор за това помещение. Има съществени разлики от лампите, които се използват в хола ви, и тези които се препоръчват за спалнята. Ако сложите мощен полилей във всекидневната, това няма да представлява проблем, но за спалното помещение, е нужна по-приглушена светлина. Какви лампи да използвате, и какви са новостите в спалното осветление, четете по-долу.

Подходящи осветителни тела за спалня

Лампите в спалнята имат задача да ви осигурят романтика и възможност за релакс. Те играят много важна роля, тъй като никой не иска силна светлина да дразни очите нощем. Разбира се, не трябва и да е много тъмно, защото това е стаята, в която обичаме да четем книги, списания и други източници на информация, докато заспим сладкия си сън и потънем в обятията на човека до нас.

Освен стандартните нощни лампи сложени на шкафчетата, може да се прибави осветление с регулатор. Последното позволява да бъде контролирано с дистанционно управление, и дори със смартфона ви. По този начин ще получите светлината, от която се нуждаете по всяко време на денонощието. И тук могат да се монтират специални лунички, аплици и прочие светлини.

Някои предпочитат цветните лампи в спалнята. По нашето скромно мнение, е по-добре да ги избягвате, макар че са по-нестандартни и допринасят за създаването на атмосфера. Ако все пак искате цветно осветление, то гледайте да не дразни очите, а да ги успокоява и докосва с необходимото внимание. Само по този начин, ще се насладите на прекрасната си почивка.

Интересни идеи с LED осветление в спалнята

Много домакинства залагат на скрито LED осветление в спалнята. То може да бъде монтирано на корниза, окачения таван или да подчертава определен елемент от декора. За целта могат да бъдат използвани т.нар. LED ленти, които биват едноцветни или в различни цветове. Освен че ще ви бъде по-светло, ще се насладите и на дизайнерския ефект в помощ на интериора.

Положителните страни на ЛЕД осветлението е, че то харчи по-малко електроенергия и не излъчва топлина. Проблемите с крушките със светодиоди са сведени до минимум, така че няма повод да се притеснявате от пожари, оставяне на петна по стените и други подобни.

Не на последно място, трябва да напишем, че ЛЕД крушките идват до потребителите в най-различни цветове, с чиято помощ може да се създаде естетически издържан краен резултат. Изборът на точните лампи зависи от квадратурата на спалнята, декора и личните ви изисквания за стил, видимост и романтика. Не се колебайте да бъдете креативни и да заложите не новото.

Чудесни решения за осветление в спалнята и различни комбинации можете да видите в шоурумовете на големите мебелни магазини, където се предлагат множество опции за вас.

Обобщителни думи

Спалнята е мястото, в което трябва да се чувствате най-добре. Там не само спите, но и споделяте интимни мигове с любимите си хора. Светлината е много важен фактор, който не бива да се подценява, когато говорим за помещението, в което споделяме нежности и се наслаждаваме на свободното си време. Вижте нашите препоръки и направете избора си.

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *