Пет съвета за избор на мека мебел

мека мебел

Ако е дошъл моментът да купите мека мебел и по-специално холна гарнитура, то със сигурност ще имате нужда от консултация със специалист. Разбира се, за да ви спестим време от посещение на различните магазини и скучни разговори с консултантите, ще ви дадем пет съвета, които да използвате, когато купувате диван.

Първо: преценете колко пари може да отделите за мека мебел. Не е тайна, че стойностните стоки държат висока цена, но за сметка на това, вие получавате качество и дълготрайност. Определете колко най-много може да инвестирате в диван, за да улесните максимално покупката си, а не в последния момент да се чудите, откъде да се сдобиете със средства. Ако не ви се ходи по магазините, проверете цените на меката мебел в интернет.

Второ: ако вече сте решили, каква сума ще похарчите за холна гарнитура, е време да изберете подходящият вид и модел. Мнозина избират дивани с разтегателен механизъм, но това решение крие куп рискова, защото този вид мека мебел се разваля лесно. В случай, че разполагате с достатъчно легла за спане и гости в дома си, то селектирайте диван, който не се разтяга и в същото време ви позволява да релаксирате пълноценно.

Трето: съобразете се с цветовете и размера на гарнитурата. Важно е да постигнете красив интериорен дизайн, който да изрази личния ви стил. Що се касае до размерите, то те трябва да отговорят на свободното пространство в помещението, където ще поставите продукта. Запознайте персонала на магазина или фирмата с квадратурата на хола ви, така че да ви бъдат предложени поне няколко варианта.

Четвърто: тапицерията също е от голямо значение. Нужно е тя да издържи дълги години, без да претърпи никакви промени. За малко повече пари ще намерите дивани с висококачествен плат, който няма да се скъса или деформира през годините. Естествено, не бива гарнитурата да ви запарва или да ви създава дискомфорт при по-дълго седене на мястото.

Пето: стандартните холни гарнитури представляват комбинация от фотьойли и диван. Въпреки всичко, вие може да ги намерите и като отделни елементи. Иначе казано клиентът не се обвързва с покупката на определен брой фотьойли, а може да поръча само дивана или обратното. Потребителите преценяват от какво имат нужда и как да го използват в дома си.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *