Можем ли да се преборим с хлебарките сами?

hlebarki5

Много хора си задават въпроса, дали могат да се преборят с хлебарките сами, или е нужно да потърсят специалист. Ние ще разгледаме и двата аспекта, без да взимаме страна по въпроса. Разбира се, ще изтъкнем предимствата и недостатъците на възможните варианти, за да можете да вземете категорично решение. А сега нека преминем към отговора на вашето питане.

Самостоятелната борба против хлебарки може да бъде много дълга и трудна. Това е така, защото на пазара се предлага огромно разнообразие от препарати срещу насекоми, като някои от тях имат полезно действие, а други са просто разхищение на пари. Обикновено качествените инсектициди се продават в селскостопанските специализирани аптеки в страната.

Добрите препарати имат лиценз от Министерство на здравеопазването, но това не значи, че са лесно приложими. За да напръскате с отрова за хлебарки, е необходимо да се снабдите с всякакви защитни средства – маски, предпазни очила, ръкавици и други подобни. Пръскането трябва да става на няколко етапа, и да обхване всяка една част на дадения обект.

Тук се спираме за секунда и ви препоръчваме да избягвате приложението на бабини рецепти, капани със зеленчуци и тем подобни. Тези методи могат да имат минимален или по-скоро никакъв ефект, особено когато сте станали жертва на масовата популация на хлебарките.

От другата страна са ДДД фирмите, които се борят срещу всякакви вредители, в това число и с хлебарките. Тези бригади използват само лицензирани и доказали действието си препарати. Пръскането се извършва под контрола на експерт, което обуславя и добрите крайни резултати. Цената за третиране на обекти против хлебарки не е много по-висока от тази на инсектицидите, които бихте закупили, така че не се притеснявайте да повикате фирма.

По-опитните имена в сферата на дезинсекцията, дори дават гаранция, че след намесата им няма да имате хлебарки. Това няма как да стане, ако сте решили да действате самостоятелно. Ако например фирмата напръска два пъти обекта ви, но вие отново видите хлебарки, то следващите обработки могат да бъдат напълно безплатни. Всичко това е плюс за вас.

И, за да бъдем максимално изчерпателни в отговора си ще напишем, че самостоятелната борба с хлебарки е възможна, но е много трудоемка. В крайна сметка, ако искате нещата да се случат по-бързо, то просто повикате специалистите на помощ, а те ще свършат своята работа.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *