Кой е изобретил Facebook?

 

facebook-76536_960_720

Искате да знаете дали можете да си направите реклама във фейсбук и се питате дали това е възможно. Ние бихме ви отговорили: „Че къде другаде?”.

Социалните онлайн мрежи са един вид пространство, в което хора, които са нещо като съмишленици, т. е. те споделят общи каузи, безпокойства и пр. Сайтът им дава възможност да си взаимодействат, да споделят изображения, послания, снимки, видеа, да формират групи, дискусии и пр.

Фейсбук има много интригуваща и впечатляваща история. Той първоначално е бил плануван като проект на група студенти в Харвард да открият начин как да се свържат с други студенти. Сайтът бил предназначен да служи за получаване на информация кой бива приет в университета, за да се свържат с него заради целта на експеримента. Така била създадена онлайн директорията, базирана на кампуса на Университета в Харвард. Веднага след създаването му, над 66 % от студентите на колежа се регистрирали в него. Марк Елиът Зукърбърг, Едуардо Саверин, Крис Хюз и Дъстин Московиц са имената на неговите изобретатели. Веднага те разбрали, че тази система ще донесе много финансови приходи. Марк Елиът Зукърбърг се отказва от Харвард и превръща Фейсбук в достъпния глобален сайт, какъвто го познаваме днес, а именно топ сайт за свързаност между хората по света.

Във сайта хората могат да споделят снимки, да качват видеа, да слушат песни, да споделят събития, снимки и мисли от тяхното ежедневие, да предоставят форуми и др. Фейсбук дава шанс всички хора, практикуващи тези дейности да бъдат свързани, макар че ги разделят големи физически граници. Игрите онлайн е едно от най-използваните приложение на Фейсбук. Mafia Wars и Farmville са привлекли много голям брой потребители към сайта. Освен средство за комуникация и забавление, Фейсбук е и отлична платформа за хората от бизнес средите, която им помага да осъществят връзка със своите настоящи и потенциални клиенти. Тук става въпрос за неограничените  възможности за реклама във фейсбук, тъй като този сайт се посещава ежедневно от огромен брой хора. В сравнение с другите конкурентни сайтове като Twitter, Myspace и Orkut може да се похвали със значително превъзходство, както по популярност, така и по брой последователи.

Източник: Всичко за всеки

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *