Как да си направим паркинг?

паркинг

Имате къща, а нямате паркинг – този проблем изисква решение

Когато сме собственици на къща, ние сме поставени пред различни предизвикателства. В началото беше мечтата да я купим, нали? След това настъпва реалността покрай обгрижването й, а въпросите се роят с всеки изминал ден. Един от основните е, как да си направим паркинг. Той не може да бъде подценяван в никакъв случай, особено ако на този етап липсва гараж и непредвиждаме такъв скоро.

Вариантите за паркинг

  1. Тревна площ с укрепителни елементи

Сравнително евтин подход, който ще осигури гладкото преминаване на автомобила, а при влажно време няма да имате проблем с излизането от тревата. Тези пластмасови укрепителни елементи представляват решетка с дупчици, имащи формата на килийките на пчелна пита. Тук може да се справите и сами, но не мислете, че консултацията при специалист е излишна, тъй като е важна и основата на терена. Само той може да прецени, дали въобще да влагате средства в този вариант за паркинг.

  1. Бетон

Лесен, удобен и практичен вариант, но не всеки го предпочита. Недостатъците са му, че ви отнемат от зеленината в двора. Ако държите на нея, може да се спрете на бетонови пътеки за гумите на колата, да не заливате цял периметър с него, но реално няма да притежавате истински паркинг, а просто път към изхода от дома.

  1. Асфалтиране

Перфектно решение в даден участък, който вече сте избрали за паркинг. Има фирми, които могат да Ви предложат услугата и поемат асфалтирането на малки парцели. Около него може да се постараете да не ви липсват растения и цветя, с което ще компенсирате завзетата тревна площ. Експертите трябва да преценят първоначално необходима ли е хидроизолация и каква е устойчивостта на натоварване, за да могат да се вземат допълнителни мерки, ако се налага.

При всички случаи трябва да помислите и за навес, който би могъл да бъде изработен от различни видове материали. Важно е да го има, независимо на кой от тях ще се спрете, защото автомобилите изискват защита от студ, вятър, влага и силно слънце.

И така, Вие вече имате паркинг, а край него може да обособите и нещо като мини работилничка, която да съхранява инструментите Ви, консумативи за возилото, средства за почистване и прочие. Когато създавате дома си, смело може да развихрите фантазията си, като не пропускате да мислите и практично. Винаги анализирайте как протича ежедневието Ви, какви навици имате създадени, какво и как използвате често, за да организирате разпределението максимално удобно.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *