5 препоръки при избор на трапезна маса

трапезна маса

Ако е дошло времето за избор на трапезна маса, то вие трябва да подходите с нужното внимание. Масата е онази задължителна мебел, която ни дава необходимото удобство при събиране на семейството и посрещането на гости. По този повод ще ви дадем пет съвета, които може да използвате при закупуването на качествен продукт.

1 – В началото ще напишем, че един от най-разумните варианти за малката трапезария е употребата на кръгла маса. Формата ѝ ще помогне да съберете около нея повече от 4 души, без това да пречи на пространството. Редом с това кръглите маси придават ретро стил и предразполагат към уют и удобство.

2 – Важен момент при избора на маса е от какъв материал да бъде тя. Тук е нужно да се съобразите с декорите в жилището. На разположение имате дърво, метал или стъкло, като всеки един от тези варианти крие своите особености. При положение, че държите на модерна трапезария, то дървеният плот няма да се впише добре в обстановката. В този случаи подходящото е стъклото, но имайте предвид, че то се поддържа трудно.

3 – Размерите на трапезната маса са от голямо значение. Мислете в перспектива, защото ако купите малка масичка, която хваща окото, то след време членовете на семейството ви могат да нараснат, а малките размери няма да отговорят на нуждите ви. Тук водещата идея трябва да бъде функционалността и комфорта.

4 – Обмислете формата на масата. Вече споменахме, че може да се спрете на кръгли маси, но не пренебрегвайте и качествата на правоъгълната форма, която се е наложила като стандарт. Правоъгълна маса може да сложите в по-големите помещения, като по този начин ще им придадете свежест и елегантен стил.

5 – В случай, че не разполагате с достатъчно пространство в трапезарията, не се колебайте да разгледате масите с разтегателен механизъм. По този начин вие ще разполагате с достатъчно свобода, а когато масата не е необходимо просто може да я съберете и махнете.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *