5 важни неща за алуминиева дограма

алуминива дограма

Когато купувате алуминиева дограма, вие трябва да познавате нейните особености, за да направите правилния избор. Ето защо, в тази статия ще напишем пет важни неща за алуминиевата дограма, които могат да ви помогнат при обзавеждане на дома и офиса.

1 – На първо време е добре да прецените от каква дограма имате нужда. Ако нямате претенции относно топлоизолацията и конденза, може да купите по-евтини алуминиеви прозорци без термично прекъсване. Те се използват при обзавеждане на входове в жилищни сгради или за цехове и заводи. Дограмата с непрекъснат термомост е лека и лесна за монтаж.

2 – В случай, че се каните да обзаведете жилището си и търсите енергийна ефективност е желателно да поръчате дограма с прекъснат термомост, при която възможността за поява на кондензация е сведена до минимум. Топлоизолационните функции на тази дограма са високи и това е един разумен вариант за вас.

3 – Алуминиевата дограма има предимства от дизайнерска гледна точка пред останалите видове дограми. Тя може да се намери във всякакви цветове и предоставя различни начини за отваряне и затваряне на прозорците, за да получите пълно удобство.

4 – Имайте предвид, че алуминиевите профили имат висока устойчивост срещу земетресения, пожари и други природни бедствия. Именно поради тази причина са толкова търсени към наши дни. Редом с красивата им визия, имат и голяма издръжливост, а това е в основата на успеха им.

5 – На пето, но не и последно място поставяме поддръжката на алуминиевата дограма. Тя не изисква специална подготовка от клиентите и за разлика от дървената дограма, не изисква боядисване или лакиране. Почистването става с обикновен препарат и единственото правило е да не използвате абразивни материали, които биха повредили повърхността.

Знаейки тези пет неща за алуминиевата дограма вие ще може да прецените дали да я монтирате във вашия дом или на работното място. Инвестицията в този вид прозорци е добра и ще бъде възвърната с времето и по-ниските сметки за електричество и отопление.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *