Помощ за избора на дограма и стъклопакет

3dograma

Според специалистите сезоните подходящи за поставяне на дограма са есента и пролетта. Това е така, тъй като температурите са благоприятни за монтажа и няма риск от сериозни разширения или свивания присъщи за лятото и зимата. И, ако сте готови с избора на фирма, от която да закупите дограмата, трябва да решите, дали тя да бъде алуминиева, дървена или ПВЦ.

За дограмата

Фактът, че покупката на дограма е дългосрочна инвестиция, трябва да ви говори, че не е непременно да търсите най-евтините варианти. Препоръчително е да заделите средства за добър продукт, който ще ви служи вярно в бъдеще време. В този ред на мисли, направете проучване, относно офертите на различните производители и търговци на нови прозорци.

Покупката на дограма в никакъв случай не е поредния каприз. Живеем във времена, през които електрическата енергия става все по-скъпа, така че с поставянето на нови профили можем да спестим доста пари. Освен това прозорците красят домовете ни и ги правят приветливи за гости и посетители. Това са само част от причините за смяна на дограмата.

Запомнете, че броят на камерите към дограмата определя нейната топлопроводимост. Те могат да бъдат 2, 3,  5 или 8, като колкото по-голям е броят им, толкова по-малка ще е загубата на електроенергия. Освен това се гледа и изборът на обков (механизъм за отваряне и затваряне), тъй като той е важен за лесната експлоатация на прозорците във вашия дом.

За стъклопакета

На пазара можете да откриете различни видове стъклопакети с две или три стъкла. Нискоемисийните варианти са препоръчително за спестяването на електричество. Ако пък живеете на място с постоянно променящи се температури, можете да обърнете внимание на всесезонните стъкла. Последните ви пазят от студ и жега, така че са идеален избор за вас.

Стъклопакетите спомагат за по-добрата топло и шумоизолация на жилището или работното място. Дори да платите малко повече за стъклата, ще знаете, че сте направили инвестиция в бъдещето на дадения обект. Всичко това в правилната комбинация с дограмата ще ви носи комфорт и икономичност за максимално дълъг срок от време, а това е и основната ви цел.

В обобщение

Разнообразието от дограми и стъкла е голяма. Винаги правете консултация относно положителните и отрицателните качества за всяко едно предложение. В интернет пък ще откриете ключовите разлики между прозорците от ПВЦ, дърво и алуминий, за да решите кой вариант ще сработи най-добре за апартамента, вилата, офиса, къщата или друг вид обекти.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *