Новата епоха във видеонаблюдението: Вече не само сигурност

Security camera

Представете си това: Масивна стена от видеомонитори, които буквално са в лицето ви и вие отговаряте за тях. Впечатляващо нали! Или пък не?

За много компании, без значение малки или големи, това е реалноста за видеонаблюдение. Но е възможно да има фалшиво чувство за сигурност сред всичия този хардуер. Ако помислите по обективно, колко необичайна, незаконна или опасна дейност може да се осъществи, когато само 2 очи следят всички устройства?

Новите технологии, които само до преди години се възприемаха като прототипи, сега променят цялото измерение на видеонаблюдението. Те оказват влияние върху начина, по който компаниите използват видеонаблюдението.

Мисли мащабно

Голяма банка със стотици клонове трябва да оптимизира видео наблюдението си и да контролира контрола на достъпа. С течение на времето банката обединява двете функции (Think convergence.) Тя прехвърля външния мониторинг на видеото и преминава от традиционната ключова система към интелигентни карти за достъп.

А сега по-малко

Собственик на малка фирма с три офиса, един служител във всеки обект, оперира с пари в брой се опасява от загуби и сигурност. Той следи всичко това с няколко камери и има достъп по всяко време, където и да се намира.

Видео анализите дават силата да преминете към IP видеонаблюдение

Това което прави IP видеонаблюдението толкова привлекателно, са способностите му най-вече за видео анализ, то следи за физическата и логическа сигурност. Подобрено качество на изображението и възможността за отдалечено наблюдение, чрез уеб-базирани приложения.

Видео анализите, събрани от множество видео записи, позволяват на компаниите да правят преценки, за записаните събития. Като например да идентифизират даден човек. То е също толкова ценно за търговците, които могат да видят как клиентите им навигират в магазините за търговия на едро и дребно, да следят за тяхното поведение и начин на мислене. А отделите за обучение могат да наблюдават работата на служителите, спрямо корпоративните стандарти.

Join the evolution!

Преминаванетокъм IP видеощебъдепо-еволюционно, отколкотореволюционно.Аналоговите камери ще бъдат заменени с цифрови IP камери. Миграцията към IP вече се поддържа от нови хибридни продукти, в които се намират както аналогови, така и IP устройства. С течение на времето тази стратегия ще се окаже по-рентабилна. Въвеждането на IP видеонаблюдение е неизбежна. Разбира се не е нужно това да става веднага. Но колкото сте по-информирани, толкова това ще ви бъде от полза в бъдеще.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *