Дървената дограма на мода и днес

дървена дограма

Ако сте от хората, които искат да изградят луксозна визия на дома си, то най-вероятно сте се спрели на дървена дограма. Последната изглежда наистина великолепно, а освен това има куп положителни качества, сред които са топлоизолацията, устойчивостта и дълготрайността. Разбира се, с появата на алуминиевите и ПВЦ прозорци, дървото се забрави за кратко, но днес отново печели вниманието на по-заможните потребители.

Истина е, че качествената дървена дограма е по-скъпа от останалите видове, тъй като цена на материала не е никак ниска. Старите дограми от дърво бяха двукатни и при тях се използваха обикновени прозорци. Независимо от този факт при правилна поддръжка дограмата издържаше над 50 години, което говори за нейните положителни характеристики.

От потребителите се изискваше редовно почистване и боядисване, за да съхранят външния й вид и да запазят нейната функционалност. Повечето къщи – паметници на изкуството притежават именно дограма с дървени рамки, които все още изглеждат като нови.

Съвременната дограма е изработена от различни видове дървесина. Също така клиентите могат да изберат отлични стъкла, за да получат комфорт през всеки сезон. Модерните стъклопакети ви предпазват от пропуски на студ или нахлуване на жега в помещенията ви.  За никого не е тайна, че комбинацията от добър дървен материал и правилното стъкло ще ви даде високи топлоизолационни характеристики и енергийна ефективност.

Поддръжката на дървените прозорци се извършва чрез лакиране, боядисване и пръскане със специален лосион. Полагайте грижа за дограмата поне веднъж в годината, ако искате тя да отговори на вашите критерии и очаквания. Нужната козметика ще откриете във всеки магазин за дома и строителството.

В заключение ще кажем, че дограмата от дърво е на мода и днес, защото за мнозина визията на жилището е от водещо значение. Инвестицията в такъв продукт носи красота, комфорт и най-важното е, че се избива за сравнително кратко време, тъй като сметките ви за електричество ще намалеят драстично. Единственият минус е, че тук цените са значително по-високи от тези на алуминиевите и дървените прозорци.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *