Master key системи – надеждното средство за контрол на достъпа

master-key-sistema

Случвало ли ви се е да търсите в продължение на половин минута точно един определен ключ измежду всички останали –онези от мазето, от тавана, от пощенската кутия, от офиса, от къщата на село, от гаража… Не е приятно, нали? Особено, когато бързате, защото закъснявате за работа…

Всичко това би могло да бъде предотвратено със системата Master key (наричана още и Централен ключ). Всяка една Master key система може да бъде разработена така, че с един ключ да имате възможността да отворите множество врати – входната врата на кооперацията, вратите на общите помещения, вратата на собствения си апартамент и т.н. През последните години тя набира все по-голяма популярност не само защото е удобна за използване както от малки семейни къщи, така и от жилищни кооперации и големи административни сгради, но и защото тя е едно от най-надеждните средства за контрол на достъпа.

Съществуват четири различни Мастър кий (Централен ключ) системи. Въпреки това всяка една от тях функционира на един и същ принцип. Всяка се състои от един главен ключ (grand master). Този главен ключ има достъп до всички зони. Останалите ключове имат достъп само до определени зони. Така всеки един потребител, който е част от системата, би могъл да влиза само в помещения, до които има позволение да влиза. В системата Master key могат да бъдат включени всякакви видове заключващи механизми – патрони, кутии, катинари, гаражи и др.

Четирите основни Master key системи са:

Система с общ ключ

Характерното за тази система е, че един ключ отключва всички патрони. Тя е много подходяща при малки сгради (семейни къщи, вили, малки фирми).

Система с централен патрон

При тази система за всеки патрон има един единствен ключ, но всеки ключ може да отключва патрона на централната врата (която се използва най-често като входна). Тази система се използва обикновено при жилищни сгради и кооперации.

Система с мастър ключ

Няма ограничение в броя на потребителите, които използват тази система. При нея всеки един от тях има достъп до определено помещение. Съществува само един ключ, който има достъп до всяко едно помещение от сградата. Тази система много често се използва за различни обществени сгради (училища, спортни сгради, комплекси).

Система с главен мастър ключ

Тази система се предпочита, когато има сложно разпределение на нивата на достъп. Такива са различни индустриални обекти, търговски центрове, хотели и административни сгради.

Всяка Master key система се изработва индивидуално за конкретните потребители и изцяло съобразена с потребностите и изискванията на клиентите. Планът за заключване на всяка система би могъл да бъде променен в някакъв бъдещ момент, както и да бъде подобрен или разширен.

Липсата на множество ключове, както и сигурността при контрола на достъпа прави системата предпочитана не само от хората, населяващи различни жилищни сгради, но и от множество предприятия, които искат да разпределят достъпа до определени помещения между конкретни служители.

При необходимост от поставяне на подобен тип система за централно заключване, бихте могли да се обърнете към професионалните ключари от Шерлок Груп България, като посетите техния уеб сайт: http://kliuchar.bg.

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *