7 предложения за обзавеждане на детска стая

детска стая

Ако е дошло време да обзаведете детска стая, то вероятно вие имате на ум как да изглежда тя. Нужно е обаче, преди да започнете да редите мебелите, да вземете всички мерки за безопасност, тъй че вашето малко съкровище да не се нарани или да се чувства дискомфортно. В тази публикация предлагаме 6 съвета за сигурността и удобството на детето ви в стаята му.

  1. Употребявайте безопасни материали – лак, боя, подова настилка, мебели и прочие. Нужно е завивките на малките палавници да са антиалергични и направени от естествен памук, за да може то да спи спокойно и без никакви проблеми.

  1. Прегледайте стаята за остри ръбове и необезопасени контакт. Последните могат да станат причина за сериозни инциденти, тъй като детето не разбира какво прави.
  1. Избягвайте да използвате натрапчиви тонове. Гласувайте доверие на психолозите, които препоръчват детската стая да бъде в бледо синьо, розово или жълто, за да не затормозява психиката на детето и да му позволи то да расте в пълноценна среда.
  1. Прекалено многото играчки и вещи около децата създават напрежение. Ето защо трябва да се закупят необходимите шкафове и стаята му да бъде почиствана и подреждана редовно. Това може да ви отнеме от времето, но е задължителна стъпка.
  1. Не поставяйте растения и цветя в стаята. Те могат да предизвикат алергични реакции у крехкия детски организъм, което ще наложи медицинска намеса.
  1. Купувайте мебели, които могат да се ползват, когато децата ви пораснат. В противен случай ще се наложи да смените мебелировката в тийнейджърската възраст.
  1. Пригодете стаята за игра, учене и отдих. Изберете просторно помещение, където децата ще могат да тичат и скачат на спокойствие, без да се наранят и притеснят.

В края бихме добавили, че обзавеждането на детската стая трябва да стане с много любов и тръпка от ваша страна. Само тогава вие ще получите добри резултати, които ще зарадват най-ценните хора за вас.

Comments are closed.