6 съвета за осветление във всекидневната

осветление във всекидневната

Всекидневната е помещението, в което се събираме с близки, приятели и роднини. Там ние се забавляваме, обсъждаме различни теми и се храним. Всичко това означава, че ние трябва да имате подходящото осветление, което да не ни затормозява и в същото време, да ни дава светлината, от която се нуждаем. В тази статия даваме шест съвета за осветление на всекидневната, от които може да се възползвате.

  1. Направете преценка за какво ще използвате всекидневната и какво осветление ще е нужно за вашите цели. Ако сте ТВ маниаци, то най-доброто осветление е това, което подлежи на регулиране. Съществуват устройства, с които да притъмните стаята, за да създадете ефект, ала кино салон.
  1. Използвайте осветителни тела за декорация на интериора ви. Днес може да закупите различни лампи във всякакъв цвят, които ще изиграят важна роля при декорирането на стените, тавана и мебелировката. Не се колебайте да експериментирате и се радвайте на добър краен ефект.
  1. Винаги имайте предвид размерите на помещението. При положение, че всекидневната е с малка квадратура, то няма смисъл да прекалявате с множество осветителни тела. В малките стаи се използва осветление от типа прожектори, които може да насочите към определен участък. Ако всекидневната е голяма, не се колебайте да изберете правилните полилеи и допълнителни лампи за повече светлина.
  1. Имате опцията да заложите на насочващо осветление, чрез което да хвърлите акцент върху произведение на изкуството намиращо се във всекидневната. По този начин вие ще съсредоточите вниманието на гостите ви към ценните експонати, които притежавате.
  1. Съобразете лампите с интериора ви. Обърнете внимание на цветовете и избрания от вас стил на обзавеждане. В случай, че стените са бежови поставете черен или бял абажур, който ще придаде модерен дизайн носещ наслада за окото. Не се колебайте да се възползвате от съветите на интериорен дизайнер за осветлението.
  1. Определете посоката на светлината. Повечето осветителни тела могат да се регулират, за да постигнете желания ефект. От вас зависи, какво искате да посочите и откъде да дойде светлинния поток.

От съществена важност е да бъде креативни, тъй че да създадете интериорен дизайн, който ви приляга и изразява собственото ви разбиране за комфорт. Надяваме се, че сме помогнали.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *