5 съвета за избор на офис столове

офис столове

Столовете са неизменна част от интериора на вашия офис. Разбира се, за да изберете добри столове, не бива да гледате само външния им вид, а и тяхната функционалност, която е важна за вашето здравословно състояние, както и това на обкръжението ви. Ергономичността и дизайна трябва да са водещите приоритети за вас, когато купувате столове за офиса си. Ето ви пет съвета как да намерите качествен продукт, който ще ви предложи максимални удобства:

  1. Опция за регулиране

Повечето офис столове притежават т.нар. газов амортисьор, който регулира височината и ви позволява да настроите подлакътниците. Истински добрите столове ви позволяват поне 5 опции за регулиране, а съществуват такива, които позволяват 14 степени на настройка.

  1. Въртяща се основа

От съществена важност е вашият стол да има въртяща се основа, за да достигнете безпроблемно до всяка част на бюрото, без да се протягате и изморявате. Тук е необходимо въртящата се конструкция да бъде здрава и да издържи на вашите килограми.

  1. Колелца

Почти всички офис столове притежават колелца. При положение, че офисът ви е с мокет, то ще е нужно да закупите специални колела за мокет. Плъзгането е от голямо значение, тъй като чрез него ще достигнете до всичко, което ви трябва и е отдалечено от вас. Ако подът ви подлежи на надраскване, отново трябва да намерите конкретни колелца, които да използвате. За да предпазите подова настилка от плочки може да се спрете на силиконови колелца.

  1. Изберете подходящата материя

Дишащата материя е препоръчителна за вашия офис стол. Тя ще ви предпази от изпотяване през горещините и ще ви създаде достатъчно комфорт по време на работа.

  1. Лумбални подпори

Качествените офис столове притежават подпори за долната част на гърба ви. По-скъпите предложения дори позволяват да регулирате лумбалната подпора според желанията си. Така вие се предпазвате от болести тип дископатия, дискова херния и други подобни.

Не купувайте евтини и нискокачествени офис столове, тъй като последните ще ви разочароват, а е твърде възможно да доведат до различни видове заболявания.

 

Comments are closed.