5 решения за старите мебели при ремонт

mbeli-konteineri

Когато сме започнали основен ремонт, ние бихме желали да подменим и мебелите си

Цялостният ремонт пресъздава нова среда у дома, освежава атмосферата и ни позволява да разгърнем въображението си. Ако сме настроени творчески, можем да превърнем жилището си в колоритно местенце, което ни осигурява релакс, спокойствие, а и забавления.

Следвайки съветите на специалистите за основен ремонт, ние сме се справили успешно и вече се чудим какво да правим със старото обзавеждане. Вариантите са няколко, от Вас зависи кой ще изберете според предпочитанията и възможностите си.

 1. Мебелите отиват на боклука

Това е първото, което Ви хрумва вероятно, защото те са прекалено овехтели, навяват Ви спомени, към които не държите да се връщате, омръзнали са Ви, или просто целите да си закупите по-модерни. Имайте предвид, че е препоръчително да потърсите професионална фирма, която отдава контейнери за строителни отпадъци под наем. Битовите контейнери не са подходящи в случая.

 1. Продайте/подарете мебелите

Бихте могли да се спрете и на този вариант, стига да намерите човек, който бързо да Ви отърве от тях. Използвайте ресурсите на социалните мрежи, където има групи, както за подаряване, така и за продажба. Ще се изненадате колко са желаещите да се възползват от офертата.

 1. Реставриране

В тази графа влизат само хората, които имат време, интерес и поне малко сръчност. Не се изисква скъпа инвестиция, разчиташ основно на собствените си умения. За да пребоядисате някой ретро стол или маса, трябва да се сдобиете с шкурка, грунд и качествена боя, а може и лак. Някои от мебелите може да премодулирате, да им направите декупаж или да облепите с фолио.

 1. Създайте си кът от стари мебели

В него може да разположите газената лампа на дядо си, уникалния куфар на баба си, шевната машина на мама, а от непотребната вана да се получи канапе. Идеите са толкова разнообразни, че ще се учудите какво вдъхновение може да Ви сполети, докато обмисляте интериора на къта със стари мебели.

 1. Изнесете на двора

Ограничена група от хора биха избрали да го сторят, не за друго, а защото може би не разполагат с двор. Ако не сте от тях, няма какво да го мислите. И навън са Ви необходими мебели, а дори да са стари, не е чак такъв проблем. Отново може да ги реставрирате и да ги подредите под навес, за да ги запазите от влагата. Лятото ще ги оцените по достойнство и изобщо няма да съжалявате за решението си.

One Comment

 1. Костадин Проданов said:

  Това е един доста сложен проблем за разрешаване, особено когато мебелите трябва да се изхвърлят. Няма кка просто да ги оставим до контейнера, а и не бива. Аз лично бих препоръчал използване на услуги за къртене, чистене и извозване, които ще се справят с изхвърлянето на стари мебели.

  15.09.2017
  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *