Три типа брави, които ще защитят жилището ви

brava

Много хора често питат кой тип брава е достатъчно надеждна, за да защити жилището им и да го предпази от влизане с взлом. Категоричен отговор на този въпрос няма, защото защитата не зависи само от един фактор.

На пазара има множество марки, предлагащи различни видове висококачествени устройства, които в голяма степен биха затруднили опитните крадци. И макар че никой ключар не може да ви гарантира, че бравите, вратите и ключалките ще са напълно надеждни, в тази насокапроизводителите все пак влагат много усилия и се стремят да създадат различни комбинации за защита на дома ви. Именно такива надеждни и висококачествени устройства можете да намерите при ключарска фирма Шерлок Груп България

Типове брави според тяхното устройство

Има няколко различни типа брави според устройството – основни и допълнителни. Освен това те се разделят на няколко вида и според точките на заключване.

Основните брави се разделят на четири вида – основни, сервизни, касови, секретни.

Доскоро за най-надеждни се смятаха касовите брави. В последните години обаче това схващане започна да се променя. В момента те не се смятат за толкова сигурни, защото крадците са вече са усвоили техниките, посредством които да ги отключват бързо, без да ги увреждат в действителност.

Ето защо все по-често хората се насочват към секретните брави. Добрите секретни брави със секретни ключалки имат много повече преимущества пред касовите. Отключването им от опитни крадци е по-трудно. Безспорно фактът, че имат голям брой защити, които са вградени в тях, е преимущество.

Те са предназначени да бъдат употребявани със секретни ключалки. В тях се вграждат различни защитни механизми, които попречват ключалката да бъде разбита.

Допълнителните брави се разделят на: касови, секретни и Gerda, като последната все по-успешно се налага на пазара и се превръща в синоним на качество, надеждност и сигурност. Всяка допълнителна брава се поставя с цел по-голяма защита.

В зависимост от точките на заключване бравите се разделят на едностранни,тристранни и четиристранни. Тристранните, както и четиристранните са предназначени за блиндирани врати, които позволяват и самото заключване да се усъществява на няколко различни места.

В случаи че имате нужда от надеждна система за защита, специалистите от Шерлок Груп БГ ще ви съдействат, за да направите дома си по-сигурно място.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *