6 интересни идеи за ремонт на баня

Ако обзавеждате ново жилище или правите подобрения в стария си апартамент, то със сигурност ще се наложи да включите в плановете си и ремонт на баня. Едни от вас могат да развихрят фантазията си и да сътворят истински чудеса в голямата и просторна баня, но други са ограничени от площта на мокрото помещение и се чудят как да постъпят в този случай.

В следващите редове ви предлагаме 7 интересни идеи за ремонт на баня, които могат да бъдат приложени не само в големите бани, но и в тези с по-малка квадратура. И така нека преминем към съветите, с чиято помощ ще се радвате на красива, уютна и функционална баня.

Боядисване и освежаване на банята

Боядисването на банята е от съществена важност. За тези, които притежават малки бани, не се препоръчват ярки цветове, тъй като те създават визуално впечатление за смаляване на помещението. Ако обаче площта не е проблем, то тогава можете да изберете свежи и ярки разцветки за банята. По-тъмни багри могат да се използват, ако банята е просторна и има естествен източник на светлина. Тогава тъмните нюанси биха стояли по прекрасен начин. За по-малки бани се препоръчват цветове като оранжево, бежово, бяло и по-светлите нотки.

Внимателен подбор на аксесоари за баня

Интериорът на банята е много важен, така че трябва да бъдете особен внимателни, когато избирате аксесоари за баня. Цветовете на аксесоарите, трябва да се допълват с тези на различните детайли в мокрото помещение (плочки, стени, под). Тоалетната чиния, кърпите, шкафчетата и завесите за душа са все неща, от които зависи облика на вашата нова баня. Ако се насочите към контрастите ще създадете впечатление за повече комфорт в помещението.

Препоръки за осветление на баня

За тези, които се нанасят в нов дом и правят ремонт на баня, със сигурност осветлението стои на дневен ред. От водещо значение е светлината в мокрото помещение да бъде по-интимна и да “не ви вади очите“. В специализираните магазини ще откриете различни аплици за стена и луни, с чиято помощ ще се радвате на светла и в същото време романтично изглеждаща баня. Ако пък просто искате да подновите банята си, използването на нови лампи е една чудесна идея. В интернет ще откриете десетки, та даже стотици предложения за осветление на баня.

Стикери за плочки на баня

Водоустойчивите стикери за плочки в банята се препоръчват основно за подновяване на стари бани, които са омръзнали на собствениците си. Предлагат се изключително красиви стикери за теракот и фаянс, така че можете да постигнете истински шедьоври. И, ако старите плочки вече не грят със същия чар, както когато сте ги слагали, то не се колебайте да потърсите стикерите.

Спестете пари използвайки тапети за баня

Един от начините да минете по-евтино обзавеждайки нова баня, както и да подобрите вида на старата баня е, като заложите на водоустойчивите тапети за баня. Пазарът предоставя голямо разнообразие от разцветки, шарки и десени, тъй че няма да ви е трудно да изберете. Тук отново важи правилото да се избягват ярките цветове, ако става дума за по-малка баня.

Заложете на мултифункционални шкафове за баня

Модерните шкафове за баня позволяват не само държане на тоалетни принадлежности, но и поставяне на огледало, закачалка за кърпи и други удобства. Тези шкафове се препоръчват и за по малките помещение, тъй като не е нужно да купувате два или три шкафа, които ще претрупат банята. Разбира се, трябва да се съобразите и с размера на новите ви шкафове.

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *