Ремонт в спалнята: Как да отстраните мухъла

spalnq-remonti

Мухълът е неприятен проблем, който създава предпоставки за предсрочен ремонт

Дори да не сте планирали скорошен ремонт в спалнята, ако имате мухъл, е почти наложително да го започнете. Не е нужно да разясняваме в детайли, с какво е опасен той за здравето Ви. Достатъчно е да съжителствате за кратко с него, за да се уверите, че е крайно неприятен и без да ви е създал допълнителни грижи. Действайте усърдно с цел отстраняването му, за да не го допускате повече в дома си.

При панелните апартаменти мухълът често се появява след поставянето на ПВЦ дограма. Ако той вече е факт, започнете основен ремонт в спалнята. Премахнете тапетите или старата боя, извикайте фирма за кърти, чисти и извозва, която ще Ви съдейства за свалянето на съществуващата мазилка, а впоследствие ще Ви прибере боклука. Измийте стените от остатъците на лепило, грундирайте. След това ги изгладете с необходимата шпакловка, като някои специалисти препоръчват циментова срещу мухъл, сложете мрежа за топлоизолация.

Когато приключите с този етап от ремонта, вие на практика сте дезинфекцирали и изгонили мухъла, но няма гаранция, че той отново няма да се появи. На първо време трябва да сте наясно, какво друго освен дограмата го причинява. Само тогава ще вземете трайни мерки срещу влагата в помещението. И задължително помислете за вентилацията! Много собственици споделят положителни впечатления от монтирането на клапи на прозорците. Проветряването обаче не бива да се пренебрегва, дори и през зимата, поне два пъти дневно за по 10 минути.

Външната топлоизолация също не е за пренебрегване. Инвестирайте в нея при първа възможност.

Ремонтът вече е завършен, време е да подредите отново мебелите в спалнята. Старайте се да се придържате към минималистичния стил – не ги приближавайте прекалено до стените, не се обграждайте с високи и масивни шкафове, дайте възможност на въздуха да циркулира.

Вашата спалня сега е уютна, освежена и практична. Важно е да знаете, че мухълът е добре да се хваща в зародиш, още докато не се е разпространил сериозно, защото впоследствие е по-трудна борбата с него. Огледайте старателно и останалите стаи в жилището си, не пропускайте и по-скритите места, за да не допускате нови „огнища“ на натрупания конденз.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *