Ремонт в детската стая: 5 правилни стъпки

detska staq-remonti

Детската стая е помещението, в което си заслужава да положите повече усилия

За детската стая не би трябвало да пестим нито средства, нито усилия при ремонта. Не е задължително да купуваме най-скъпото обзавеждане и да харчим излишни пари, а просто да се съсредоточим върху важните акценти в нея.

Има няколко стъпки, които ще ви бъдат от помощ, когато правите промени в стаята на мъниците, или тепърва се нанасяте в нов дом. Този план ще ви улесни, когато пристъпите към същинската работа. Майсторите ще поемат своите ангажименти, но вие сте движещата сила в този проект, не забравяйте да обмислите всичко предварително, преди да им възложите конкретните задачи. И задължително имайте предвид фирма за услугата кърти, чисти и извозва, защото при ремонт винаги се сблъскваме с този въпрос, а рядко сме подготвени и се лутаме как да се справим в последната минута.

Естествени материали

Ключов момент при ремонта в детската стая – съсредоточете се върху използването на качествени материали, по възможност да са естествени. Нека дървото присъства по-често, паркетът може да е ламиниран, но да създава усещане за уют и близост с природата. Децата трудно ще го оценят, възкликвайки от радост, но за сметка на това, по този начин ще се погрижите за здравето им и добрата им връзка с околната среда. Трябва да се внимава също при избора на боите, тапетите и текстила.

Цветове

В тази стая детето не само играе, но и учи, спи. То прекарва голяма част от ежедневието си в нея. Цветовете не бива да са прекалено крещящи, нито тъмни, но и напълно безлични не биха представлявали интерес и не биха стимулирали детето. Те трябва да подсилват неговата креативност. Преценете кои харесва и как да ги съчетаете, може да обособите и различни кътове, които да подхождат според вида на заниманията в тях.

Мерки за сигурност

Те съдържат скриване на всички електрически кабели, блокиране на възможностите за отваряне на прозорците, намаляване на рисковете за наранявания, като се избягват стъклени и тежки метални предмети. Съображенията са според възрастта на детето.

Отопление

В детската стая не бива да става течение, да има влага и да е прекалено топло. Може би най-удачния вариант си остава климатикът, но някои родители предпочитат да имат и конвекторна печка под ръка.

Подредба и организация

Децата трябва да имат лесен достъп до своите вещи и играчки. Поставете функционални мебели, които не заемат цялото пространство, за да им оставите достатъчно свободно място. От едната страна ще е леглото, от другата ще има зона за игра, нека са така разпределени, че да помагат на детето да превключва на различна вълна и да се настройва постепенно за почивка, когато настъпи моментът.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *