Регистрация на фирма – видове , условия и срокове!

1

Налага ви се регистрация на фирма! Но, не сте сигурни, кое ще е по-добре за бъдещият ви бизнес. Дали регистрация на Едноличен търговец или пък на Дружество с ограничена отговорност? Разбира се може да сте бизнесмен с контакти, който иска да основе Акционерно дружество или Събирателно такова. Закона за регистрацията на фирми в България предлага различни възможности, но винаги е обезателно да се свържете със специалист по Търговско право или компания занимаваща се с регистрации ежедневно – за да дадете оптимален старт на бизнеса си! И така нека видим, какви са видовете популярни форми за фирма у нас, сроковете и условията им по регистрация…

Регистрация на фирма – видове фирми

Според законодателството в България всеки пълнолетен български гражданин, може да регистрира фирма в страната, след като спази законовата уредба по регистрация и  последващото данъчно облагане на дейността си. В страната фирми могат да регистрират и чуждестранни граждани, но това е въпрос, който ще засегнем в друг материал. Най-популярните видове дружества и фирми регистрирани в България са: ООД (Дружество с ограничена отговорност), АД (Акционерно дружество), ЕТ (Едноличен търговец) и техните разновидности ЕООД, ЕАД и други.

Сравнително малко по-непопулярни форми за учредяване на фирма в страната остават формите, като СД (Събирателно дружество) и КД ( Командитно дружество). Защо е толкова важно, какъв вид ще бъде фирмата ни все пак? С оглед на бъдещото развитие на бизнеса ви, според вашият финансов ресурс, възможностите ви за развитие, партньорства и прочие – вида фирма определя вашето данъчно облагане и счетоводна отчетност, дали подлежите на данъчни облекчения и редица други особености. Така например е добре да знаете, преди да изберете ЕТ или ООД, че Едноличната фирма е вид физическо лице и за нейните задължения собственика отговаря и със своето имущество. Дружествата с ограничени отговорности, макар и да изискват оформянето на начален капитал, който е минимален все пак ( в порядъка на 2 лева минимум) и задължават наличието на банкова сметка – са юридически лица и за техните задължения собственика не отговаря с личното си имущество!

Акционерните дружества са друг вид фирми, където един акционер може да не участва в управлението на фирмата, а само да притежава дял от нея и печалбата й. Регистрацията на АД изисква начален капитал от поне 50 хиляди, затова се ползва от големи компании.

Регистрация на фирма – срокове и условия

Като цяло регистрацията на фирма отнема не повече от до пет работни дни, стига да изберете надежден партньор, като Голдън Вижън. Специалистите по право, регистрация на фирма и счетоводна отчетност на компанията ще ви разяснят всяка подробност и ще ви помогнат да изберете оптималния за вас вариант. Ако искате регистрация на фирма на добра цена и в срок от до два, три дни за ООД или АД – изберете опита и посетете страницата smallbusiness.bg!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *