Подови сифони в банята

сифони в банята

Когато купуваме нов апартамент или ни предстои ремонт на банята, при всяко първо обзавеждане на това помещение, доста хора се насочват към душ кабини с корито отдолу или отделно корито със сифони в тях.

Ако обаче искате малко по-различна баня и тези варианти не са по вкуса ви, и ако искате да спестите няколко сантиметра от височината, ви предлагаме следното решение – да сложите подов сифон.

Такъв сифон обикновено се слага в средата на банята или в друга част, поне така е при повечето бани. Само трябва да съобразите наклона на пода, така че водата да се оттича пълноценно.

Ако обаче сте сложили душ-кабина във вашата баня, с отделно обособено място за къпане от останалата част, там ще ви трябва поне още един сифон, по който водата да се оттича в канализацията.

В услуга на клиентите или при положение, че вече са завършили банята, сложена е замазка и са налепени плочки, можете да направите душ кабина с допълнително корито. На пазара има всякакви модели с различни височини и наклон към сифона. Него трябва да свържете към канализацията.

Ако строите нова баня или правите основен ремонт, ето няколко съвета, от които да се възползвате.

Има подови сифони, които са под формата на лента. Те могат да бъдат с голяма площ, в която да се оттича водата и са отличен вариант, когато имате душ кабина без корито. Повечето майстори ги слагат близко до стената, с наклон към тях. Така водата бива отвеждана по-ефективно, отколкото ако сложите обикновен кръгъл сифон.

При един лентов сифон имате ваничка, в която се събира водата и решетка отгоре му. На пазара има и такива модели, при които частите са отделно. Така можете да комбинирате някаква решетка с различно покритие или форма например.

В днешно време за ремонт и реновиране на банята има всякакви решения за всичко. Всичко зависи от вашия вкус, желания и възможности.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *