Пет съвета за красива малка баня

13

Всеки иска да има хубава баня, било то малка или голяма. Често нашите идеи са по-големи от размерите, с които разполагаме и изпадаме в една тежка дилема кое да махнем, къде да сложим и т.н. Ще ви представим  5 съвета, с които ще можете да направите вашата малка баня, банята на мечтите си.

1. Чистота и простота

Това може би е най-важният съвет, колкото и банално да звучи.  Сложете най-необходимите неща като сапун, паста за зъби, козметика и всичко, което използвате всеки ден. Дори и на видно място, сложете и една гъба, с която да почиствате банята след къпане.

2. Светлина

Често хората си представят, че след като имат малка баня не се нуждаят от особено количество светилна.  Това е напълно погрешно мнение. Колкото повече източници на светлина имате, толкова по-голяма ще изглежда вашата баня. За да не е претрупано, сложете LED осветление.

3. Достъп

Един от проблемите на малката баня е, че трудно се стига до необходимите неща. Затова сложете нещата, които използвате всеки ден, на видно място, така че да ви е удобно да ги достигате и да не се препъвате постоянно в мебелите за баня . Мебелите също трябва да са компактни. Едно шкафче под мивката би било достатъчно, за да съберете всичко на едно място.

4. Разширяване

Най-лесно визуалното разширяване се получава с едно голямо огледало. Друг трик е да отделите душа от останалата част със стъклена преграда. Използването на светли тонове за стените и пода, също може да ви помогне със задачата за визуално разширяване.

5. Комфорт

Банята трябва да е удобно място, където да се приготвяте сутрин. Но също така, тя трябва да е място, което да ви послужи да се отпуснете. Служете едно пухено килимче, завеса от плат, цветни кърпи и готово. И ето, имате уютно убежище след дългия работен ден.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *