Организиране на банята в лесни стъпки

14

Много хора са на мнение, че банята е мястото, където могат да се отпуснат и да отпочинат. Това е така, но едва ли ще го направите, ако се препъвате в бутилки от препарати, балсами и шампоани. Отделете известно време, за да подредите тези неща и поверете дали случайно не сте пропуснали някоя и друга празна бутилка от нещо.

Ако не живеете сами, помолете и останалите членове да се включват в тази дейност редовно. Например, ако забележат малко шампоан в бутилка, да го отстранят, тъй като така остава и заема излишно място.  Нашият съвет е такива неща да ги изхвърляте веднага щом ги видите, защото после ще забравите.

Един друг срещан проблем е, че има прекалено много четки за зъби и опаковки от пасти. Консултирайте се със семейството си, коя четка за зъби се използва и отстранете излишното. Същото и направете с опаковките от пастите. Напомнете, че за да се изстиска една паста до края, трябва да се навие докрай, а не да се мачка по средата.

Почиствайте редовно сапунерките, като махнете всички остатъци от сапун. Не ги изхвърляйте, а ги разтворете в шише. Така можете да използвате сапуна като течен по-късно и той няма да заема излишно място.

И последния ни съвет е да поставите картини на стената. Можете също да сложите любимата рисунка на детето си. Каквото и да сложите няма никакво значение, стига то да ви успокоява и зарежда с позитивна енергия. Спазвайки тези простички неща, вие ще имате една подредена баня, която не изисква много за поддръжка.

Източник: keramo-bg.com

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *