Как да изберем маса за хол на апартамент

Холната маса е един от задължителните елементи във всеки апартамент. Тя може да служи за пиене на сутрешното кафе, за закуска във всекидневната или за прочит на пресата. Но как да изберете подходящата маса за хол, ще ви научим в следващите редове, на тази надяваме се полезна публикация, в която ще разгледаме най-интересните масички за вашето обзавеждане.

За какво ще използвате масата в хола?

За никого не е тайна, че именно холната маса, е един от главните елементи в помещението. Тя е едновременно и фокус, и акцент, така че не трябва да я омаловажавате като мебел. Добрият интериорен дизайн на всекидневната зависи и от избора на маса за хол. Но за какво ще използвате тази маса, е важен въпрос, който до голяма степен помага за избора на продукт.

Изборът на холна маса не е толкова сложен. В случай, че ви трябва маса, на която да държите вестник, чаша кафе или чай, чиния с кроасан и пепелник, ще се наложи да потърсите по-голям размер маса. Естествено, не говорим за нещо много голямо, но достатъчно, за да побере всичко необходимо. Ако обаче търсите дизайнерско решение, то селекцията е различна.

Холните масички, които подчертават интериора, не се използват за разполагане на много вещи. Те са по-скоро онази важна част от дизайна, без която всекидневната не може да мине. Малка, семпла и в подходящия цвят, холната масичка, е важна мебел за жилището ви.

Холните масички биват квадратни, правоъгълни, триъгълни, кръгли и други. На пазара дори могат да се намерят по-шантави форми (ромбовидни и овални), с чиято помощ да демонстрирате чувство за нестандартен подход към акцентите върху интериора на дома ви.

Изработка и материали

Ясно е, че като купувате маса за хол, не трябва да правите компромис с качеството на материалите. За целта е желателно да потърсите мебели от именити производители и качествени магазини за обзавеждане. От вас зависи, дали ще изберете стъкло, кожа, текстил, дърво или друг материал. Разнообразието е голямо, така че разгледайте и вземете решение.

Ако имате малки деца, е добре да избягвате стъклените масички, тъй като те лесно могат да се счупят и да срежат малките палавници. Същото важи и за масите от мрамор криещи подобни рискове. Другият вариант е да упражнявате строг контрол и да въведете своите правила.

Избирайки дървена маса за хол, е препоръчително да заложите на масивното дърво, тъй като то не подлежи на лесно надраскване и деформация с годините. Малък проблем може да представлява поддръжката на масата, която налага периодично лакиране или боядисване.

Ниска или висока холна маса

golqmailimalka

Обикновено холните маси са ниски, тъй като те не са предназначени за семейни събирания, вечери и тем подобни мероприятия. Въпреки всичко можете да вземете и по-висока маса, като я съобразите с размерите на дивана и фотьойлите например. По този начин визуалният ефект ще е по-добър, отколкото ако сложите ниска масичка, която притъпява движенията ви.

В обобщение

Сами виждате колко много може да се напише по темата избор на маса за хол. Не е случайно, че подготвихме тази статия за вас, защото искаме да ви помогнем да откриете оптималното решение. Ако нашите съвети са ви помогнали, то споделете написаното и с вашите приятели.

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *