Кои методи за отпушване на канали познаваме?

kanali4

В миналото се използваха няколко успешни метода за отпушване на канали, които биха могли да бъдат полезни и към днешна дата. Ако подръчните средства не действат във вашия случай, то най-вероятно е дошло време за механичното отпушване на канализацията, което ще даде добри резултати. Разбира се, последното трябва да се извърши от добра фирма за ВиК услуги.

Ако искате да предпазите канала от запушване е необходимо да го почистват поне един път в годината. Това е така нареченото предпазно промиване представляващо качествена превантивна мярка. Последната дава наистина добри резултати, които до голяма степен успокояват домакинствата и не им дават повод да се притесняват за канализацията си.

А, когато става дума за аварийно отпушване на канали и тръби, то се налага при наличие на задръствания в цялата мрежа и спиране на функционалността ѝ.  В този случай се прави пълна диагностика на запушванията и се пристъпва към работа посредством специални инструменти.

Много от днешните водопроводчици предлагат механично отпушване на канали, което е доста ефективно. За целта се използват метални гребачки, пружинен нож, телове и накрайници, чиято цел е раздробяване на утайката и отнасянето ѝ надолу в тръбата. Обикновено това става бързо и не изисква никаква предварителна подготовка от страна на работниците.

Другият популярен метод е хидравличното отпушване на канализацията. При него се използва гумена топка или цилиндър, които се пускат през канала и изчистват причинителите на запушването. Хидравличният вариант е предпочитан от много домакинства имащи по-сериозни проблеми с каналите си. И тук отново се нуждаете от професионална помощ.

Имайте предвид обаче, че технологиите напреднаха и гореспоменатите методи се използват все по-малко от фирмите за ВиК услуги. Днес се прилагат иновативни подходи за отпушване на канали, които дават светкавични резултати, за да се предотвратят наводнения, течове, неприятни миризми и други проблеми създаващи дискомфорт на хората в къщи и блокове.

В обобщение

Не ви съветваме сами да отпушвате каналите си, защото това може да влоши проблема. В интернет пространството ще намерите достатъчно информация относно специалистите по водопровод и канализация, чиято задача е да ви помогнат в тежките моменти с каналите. Но нека спрем дотук, тъй като е време да се погрижите за канализационната система в дома ви.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *