Как да изберем челен товарач под наем?

construction-manager

Товаро-разтоварващите машини са конструирани така, че ефективно да събират, повдигат, носят и натоварват материала, когато и както е необходимо. Преди се спрете на конкретни челни товарачи под наем, то те трябва да съответстват на характеристиките за ефективност спрямо вида работа, която ще извършват. Затова ви съветваме да вземете предвид тези 4 характеристики, които ще ви насочат при вашия избор.

           Плътността на материала определя избора на кофа

Кофата на колесните товарачи обикновено е най-големият генератор на приходи, нейният размер и капацитет са важни. Например, една кофа от подходящ материал, съчетана с достатъчен капацитет на повдигане и височина на разтоварване, може да намали броя на операциите, необходими за пълнене на камиони или складиране.

–           Спрете се на челни товарачи под наем с надежден дизайн и доказано качество, гарантиращи безпроблемна експлоатация

Устойчивостта е значителен фактор, още повече когато машините извършват първоначална подготовка на площадката, като например изчистване на залесена площ. Гъстата растителност, които челните товарачи срещат при тази трудна задача, изискват машини да бъдат проектирани и произведени с необходимата защита на хидравличните маркучи и други важни компоненти. Могат да се използват и допълнителни предпазни мерки като охранителни щитове за предното стъкло и светлините.

Времето за изпълнение и производителността се повишават, когато се съчетаят здрава конструкция, опитен машинист и добри гуми. Съобразно терена е важно да се прецени дали е необходим по-агресивен протектор или по-широка гума.

–           Мощност, гориво, гуми

Производителността на машината се дефинира по няколко начина, но двата най-важни показателя са: машинната мощност и товаро-подемността.

Освен това, тъй като цената за гориво продължава да бъде значителен фактор при вземането на челни товарачи под наем, клиентите предпочитат модели с оптимизиран разход.

–           Приставките разширяват функционалността

Ключът към постигането на най-голяма производителност на колесните товарачи е наличието на качествен механизъм за бърза смяна на прикачните устройства. Ефективност при работата се получава тогава когато операторите, могат бързо да сменят приставките на машината от комфорта и сигурността на кабината. Освен това някои системи за свързване са конструирани така, че се елиминира необходимостта  от гресиране, а така се спестява от време за поддръжка и резервни части.

Днес изборът на машини е богат, но наистина преди да предпочетете определен тип челни товарачи под наем, разгледайте характеристиките, влияещи върху ефективното изпълнение на необходимите задачи.

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *