Интересна къща, построена от кал и дърво

27-ИНТЕРЕСНА КЪЩА, ПОСТРОЕНА ОТ КАЛ И ДЪРВО

Притежанието на добре проектирана къща е мечта за повечето хора. Хубавият дом е най вече предпоставка за водене на удобен и спокоен начин живот. В случай, че сте един от онези хора, които обичат традиционните жилища, то това е идеалната история за вас. Колин и Фейли са семейна двойка, които живеят в ирландския град Скрин , разположен в окръг Слайгоу.

Двамата са успели да изградят нещо невероятно, което да се превърне в една от най-красивите къщи на всички времена. Този дом е построен от бали със сено, кал, сламки и естествено дървен материал от патина, а общият резултат от използването на всички тези материали по време на строителството надминат всички очаквания.

Колин и Фейли присъстват на десетдневен обучителен семинар, където се научават да работят с различни техники и похвати и най-вече с машини и инструменти за построяване на къщата си, което никак не е лесна задача. Подобни похвати и материали се използват главно за изграждане на къщи в Ирландия, от където е младото семейство, тъй като те са много устойчиви и евтини в сравнение с други подобни материали. В случай, че имате много оскъден бюджет и искате красива и традиционна къща, то това определено е идеалният вариант за вас.

След като присъстват на десетдневен курс, двамата младши архитекти започват да използват кал и дърво в изграждането на дома си и бавно, но сигурно идеята им се превръща в реалност. В края на строителните работи, много красивият и просторен интериор, както и красивите околности правят тази къща от кал, невероятно красива. Изработена от интересни и необичайни материали, отстрани тя изглежда като снимка от пощенска картичка. Процесът на строителството е трудоемък и изисква много време и търпение, но къщата се оказва страхотна и представлява наистина един необичаен пример в съвременното строителство и архитектурно изкуство.

Клип към статията:

Източник: Строителна фирма ЗИД-КО

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *