Инвестиции в ремонта и подобренията на дома

15

Ремонтите и подобренията в наши дни набират все повече популярност, особено чрез предавания и онлайн медии, в които подробно се описва как човек може да оптимизира доходите от продажба на своята собственост. Когато хората се опитват да подражават на експертите от телевизията и Интернет нерядко допускат грешката да се получат напълно безвкусни и непрактични проекти, за които похарчват солидни суми пари.

Но, има нещо, свързано с тази тема, което е много важно. Кое може да осигури най-добрия резултат за вашите пари, когато става въпрос за евентуална продажба на къщата? Следвайте тези съвети, за да разберете как да създадете собствен капитал в дома ви, така че да получите най-добрата стойност при препродажба на вашия имот.

  1. Създайте илюзия за пространство. Дори и къща с по-малка квадратура може визуално да изглежда много по-голяма, ако къщата разполага с големи прозорци, от които се разкрива обаятелна гледка към перфектно създаден и поддържан двор. В зависимост от интериора, можете да изберете вида на прозорците, цветовете, както и аксесоарите към тях като пръчки и завеси. Нека прозорците изглеждат добре интегрирани и срещу тях отделете специално място за сядане, за да може всеки да се наслаждава на гледката, която те предлагат.
  1. Прозорците са по-важни отколкото си мислите. Ако не може да си позволите огромните инвестиции в ремонти и подобрения или ако не разполагате с достатъчно време, за да ги направите сами, опитайте поне да замените всички прозорци в дома ви. Въпреки че прозорците не са най-ефектните елементи в една къща, те са може би най-важните. Докато старите прозорци, освен че дават демодиран поглед на жилището и не са шумоизолиращи или термоизолиращи, то новите прозорци спестяват хиляди левове от гледна точка на енергийните разходи, и могат да намалят значително сметките ви за електроенергия. Също така, вие не бихте могли да поискате висока цена за имота си при евентуална продажба, ако в общата картина прозорците бъдат пренебрегнати.
  1. Откритата площ е също много важна, макар, че често е пренебрегвана. Съществуването на добре декориран, чист и подреден двор, с отлично поддържано озеленяване е чудесен актив за всяка покупко-продажба. Верандата може да замести функцията на двора и също подлежи на безброй видове ремонти и декориращи проекти. Без значение в коя част на страната живеете, няма нищо по-хубаво от барбекю с приятели в градината или романтична вечеря за двама отвън в хубава лятна вечер. Не е добра идея да къщата ви да бъде с недобре поддържана градина или тераса и да си мислите, че ще вземете добра цена за къщата. Тези компоненти определено добавят много стойност към домовете и са нещо, на което много хора не отдават заслужено значение. Ако дома ви не разполага с открито жизнено пространство, помислете за добавяне на такова. То може да се направи относително лесно и ще повиши стойността на имота ви значително.

 

Източник: Битумни керемиди – www.armormat.com/

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *