Как да изберем икономично отопление на къща?

Не са малко хората, които живеят в къщи и търсят подходящо и икономично отопление. За щастие на милионите потребители има решения, с чиято помощ ще намалят разходите си и в същото време ще разчитат на функционално отопление на високо ниво. Кои са най-чистите, екологични и практични възможности да отоплявате къщата си, четете по-долу в статията.

Инфрачервено отопление за къщата

infrachervenootoplenie

Използвайки инфрачервено отопление за къща, ще получите в пъти по-голяма ефективност, отколкото ще ви предоставят различните електрически уреди, от сорта на печки, конвектори, радиатори и тем подобни. За целта имате достъп до т.нар. инфрачервени панели, които се монтират лесно и не заемат много пространство в помещенията на вашата къща. Панелите могат да бъдат сложени на стени или тавани в дома ви, без да пречат и да се натрапват.

Най-хубавото на инфрачервеното отопление е, че въздейства върху всички твърди елементи около него. С други думи, след като активирате уреда, то той ще затопли стените, шкафовете и останалите мебели, а те от своя страна ще придадат топлина на цялото помещение в къщата.

Инфрачервените панели са един от начините да кажете сбогом на високите сметки за електричество. Този вид отопление е екологичен и не разнася алергени и прахови частици.

Отопление на къща чрез пелети

peleti

Пелетите са един от най-разпространените варианти за отопление на къща в наши дни. Те са по-добрата опция от твърдото гориво, тъй като зареждането на котела се извършва по-рядко, което ви спестява средства. Зареждането на пелетната инсталация зависи от квадратурата на къщата, нуждата от топла вода и желаните температури, които искате да поддържате.

Така например, ако зареждате голяма камина, която отоплява целия етаж, ще се наложи да слагате пелети веднъж или два пъти на ден. При котела обаче това е много по-рядко и може да издържи повече от пет дни, без да е необходимо зареждане. Ако говорим за икономия, не можем да пропуснем пелетите като вариант, защото те са едно наистина добро решение.

Климатик за отопление на къщата

klimatik

Климатикът е практично решение за четирите сезона –пролетта, лятото, есента и зимата. Съвременните климатици разполагат с функции за охлаждане и отопление. Потребителят е този, който посочва желаната температура, като устройството се нагажда според зададените команди. Благодарение на климатика ще избегнете летните жеги и мразовитата зима. В зависимост от площта на къщата, може да използвате 1, 2 или 3 климатични устройства.

За щастие на пазара се предлагат икономични климатици, с чиято помощ ще забравите за високите сметки за електроенергия. В същото време тежките дърва, саждите и канските мъки ще останат в миналото. Не бива да забравяме, че климатикът има функция, която пречиства въздуха посредством специален филтър, който премахва зловонните миризми, алергените и прашинките. По този начин ще се предпазите от заболявания причинени от вредните частици.

В обобщение

Има и други начини за отопление на къщата, но това са тези, с които може да икономисате някой лев, и в същото време да се радвате на топлина и комфорт в дома ви. Не забравяйте, че всяка една от горе споменатите възможности, може да крие и своите недостатъци. По този повод е добре да се информирате за всяка опция, ако искате да направите точен избор.

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *