Идеи и съвети за малката баня

Идеи и съвети за малката баня

Малката баня е често срещан проблем за повечето семейства. Ето някои идеи как да се справите с това и да превърнете размера от минус в плюс за вас.Цветовете са основният елемент от обзавеждането на малката баня и те предизвикват множество дискусии в дизайнерските среди. Дизайнерите са едно мнение, че по-светлите и неутрални тонове са най-подходящи за малката баня, тъй като правят помещението визуално да изглежда по-голямо.  Допуска се само и единствено комбинацията с пастелни тонове. Ако искате да добавите акценти, подберете правилните цветове.

От друга страна някои дизайнери съветват да бъдем дръзки в цветовете. Вместо синьо може да сложите тюркоазно. Кафявото с бяло също е една добра комбинация. И разбира се класическите противоположности: черно и бяло.

Контрастните съчетания са интересни и винаги будят спор. Според много специалисти, това е начин да бъдем уникални и оригинални. Други твърдят, че по този начин визуално се намаляват размерите на помещението. Съветваме ви да използвате пастелни цветове или два различни нюанса на един и същи цвят.

Декорът и обзавеждането на банята са друг ключов момент, особено когато тя е малка. Можете да монтирате мивката или етажерка в един от ъглите и по този начин да си спечелите място. Мивка с шкафчета под нея също е добър вариант.

Може би нямате възможност за вана, но пък варианта с душ кабина също е добър.  Специалистите съветват да отделите душ кабината със стъклена стена, за да запазите визуалната визия за простор.  Най-удобният вариант, с който да отделите душа от банята е завесата. Тя не взима много място и придава елегантност на помещението.

Източник: https://www.keramo-bg.com/

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *