Знаете ли че, … правилно използване на процесите по климатизация в сградите

1

Всъщност, компаниите, които се занимават с вентилация, климатизация и отопление, са тези, които носят и голяма отговорност за реализацията на щадящи природата системи. Затова ние от МАРКАН ПРО създадохме тази статия, за да запознаем широката публика, с няколко факта, които са важни за ползването на енергията и на процесите по климатизация в затворени помещения. Примерите помагат на хората да разберат и тяхната отговорност за правилното използване на климатика и другите системи за отопление и вентилация в публичните сгради и частните домове.

Знаете ли че, повишаването с 2 градуса по Целзий на температурата в затворена стая, било то от климатик или друг уред за отопление, създава такова количество въглероден диоксид, което може само за няколко часа да изпълни цял въздушен балон. Затова бъдете винаги на разумните нива, подходящи за стайна температура, така че точно вашият дом или офис да са част от промяната в отношението.

Друг начин да пестите енергия и да намалявате атаката срещу околната среда е като изключите климатика час по рано преди да си тръгнете от работа, или преди да си легнете. Няма как да знаете, но учените са изчислили, че така ще спестите толкова енергия за месец, енергия, която може да захранва телевизор за цялата година.

Последен смущаваш факт, който може също да бъде обърнат във ваша полза и в полза на природата, е свързан със спирането на климатика час по рано. Ако не го направите, изхвърляте количество въглеродни емисии, които се равняват на тежестта на един слон – почти 5 тона за година, само от един климатик.

Примери могат да бъдат давани още много, но ако искате да видите реализирани проекти, които да са в съзвучие с естествената среда и с характеристиката на архитектурата, посетете http://markanpro.bg, за да се информирате и да съвместите вашите планове за строително изпълнение, с качествени системи за климатизация.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *