За палачинките – лесно и просто

palachinki

Палачинките са любимо ядене както на децата, така и на малко по-големите. Колкото и да са вкусни обаче, усмивката на всяка домакиня посърва, когато трябва да ги прави. Често те се явяват като любимата закуска през уикенда, което означава, че майсторът/ката на палачинки в къщи трябва да стане рано-рано, да стои над тигана с часове и после да мие съдове още толкова. Или поне така беше преди.

В днешно време обаче развитието на науката, а от там и на елетрическите уреди продължава да улеснява живота ни все повече и повече. Нека Ви споделим какви магически, спасяващи живота чудеса открихме ние, когато дойде време за палачинки!

Уредите за палачинки

Първо е Делимано Ютайл – тиган за палачинки под формата на плоча. Какво трябва да направите? След като сте приготвили сместта /за улеснение в малко по-широк съд/, потапяте Делимано Ютайл в нея и сте готови. Уреда загрява бързо и задържа сместта, за да не се разлее. Накрая си имате прекрасно оформена и равномерно изпечена палачинка. И всичко това без грам мазнина, защото утредът е с незалепващо покритие.

Второто чудо са котлоните с вградена плоча. Те са с по-голям диаметър от Делимано Ютайл, което е предимство. Иначе работят на същия принцип като при тях няма обръщане. За сметка на това те Ви позволяват да бъдете много изобретателни от към формите и размерите на приготвените от Вас вкусотии.

И не на последно място са дозаторите с бъркалка. Те са с формата на кана с капак, в които можете да забъркате сместа. Благодарение на вградените бъркалки, смесването се осъществява механично и не хаби никакъв ток. След като сте готови със сместта, натискате копчето и отдолу се появява отвор, през който излиза необходимото количество. Така няма нужда от черпаци и се лишавате от удовоствието да почиствате олята смес от печката. Уреда може да се използва за правене на мъфини, гофрети и още ред вкусотии.

Надяваме се, че Ви бяхме полезни.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *