Защо да изберем ергономични мебели за офиса?

Ергономията има за цел да изучи хората и начина им на труд. Това е наука, която се грижи за комфорта на индивидите в работна среда. В този ред на мисли, трябва да кажем, че ергономичните мебели се грижат за здравето и по-голямата производителност на работниците. По-долу ще разгледаме ергономичните мебели и ползата от тяхното присъствие в офиса.

Видове ергономични мебели за офис

В следващите редове ще ви запознаем с най-важните ергономични мебели, с чиято помощ служителите във вашия офис ще се чувстват далеч по-добре. От голяма важност е да се грижите за здравословното състояние на персонала си, като му осигурите всички необходими удобства. Постъпвайки така вие инвестирате в кондицията на трудещите се и тяхната продуктивност.

Ергономични офис столове

ergonomichenstol

В началото започваме с т.нар. ергономични офис столове, защото те са най-важния компонент на работното място. Имайте предвид, че служителите ви седят стотици часове месечно, а това може да им повлияе отрицателно върху здравето, ако столовете не са им удобни и практични. Ергономичните офис столове следят извивките на гръбначния стълб и го пазят от изкривявания.

В същото време ергономичните столове предпазват от ишиас, дискова херния и преумора. Това са столове, чиято височина може да се регулира, както и да се нагласят облегалките по най-добрия начин. Цената на столовете е малко по-висока от тази на обикновените, но пък инвестицията в здравето на персонала си заслужава, както споменахме в редовете по-горе.

Ергономични бюра за офис

На пазара можете да откриете и ергономични бюра за офис. Те имат вграден механизъм за повдигане, който ви дава възможност да работите, дори и в изправено положение, ако това се налага. Благодарение на факта, че бюрото се повдига автоматично, ще се справите със заседналия начин на живот на работното място. В някои случаи е добре да се изправите поне за известно време, защото седенето на едно място с часове, може да бъде много вредно.

Ергономичните бюра дават възможност за лесен достъп до всички шкафове и чекмеджета. Последните са подредени, така че да ви бъдат под ръка, а не да се навеждате и да правите различни стойки, с цел да вземете важен документ или да оставите някоя важна папка.

Ергономична мишка за компютър

Освен горе посочените мебели, е добре да обърнем внимание на някои аксесоари. Един от най-важните за работата на компютър в офиса е ергономичната мишка. Тя представлява безжична мишка, която не изпотява ръцете ви и в същото време не ви затормозява с дърпане на кабел, които да пречат на работата ви. Още една чудесна идея за вас и служителите ви.

Скъпи ли са ергономичните мебели?

Ясно е, че добрите производители на ергономични мебели и/или аксесоари, търсят по-висока цена за стоките си. Това обаче не бива да ви демотивира, тъй като разликата между този вид мебели и обикновените не е чак толкова голяма. В същото време, ако заложите на ергономията, то инвестицията ще бъде избита с времето. Вашият персонал ще бъде по-съсредоточен по време на работния процес и няма да мисли за болките в кръста и гръбнака. Това беше всичко, което искахме да споделим в статията, да се надяваме, че сме били полезни.

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *