6 причини да заложим на дизайнерски килими

Килимите никога няма да излязат от мода, тъй като са предпочитани от мнозина. В повечето случаи този тип подови настилки се използват в хола и всекидневната, но могат да се поставят и в спалня, детска стая и дори кухня. В наши дни пазарът предлага страхотни дизайнерски килими, с чиято помощ ще постигнете зашеметяващ интериорен ефект във вашето жилище.

Предлагаме ви 6 причини да използвате дизайнерски килими за пода в дома си, а защо не и на работното място. Прочетете внимателно нашите аргументи и помислете върху идеята да заложите на хубав килим, който ще ви служи вярно десетки години, без да се появи дефект.

1 – Добра изолация на пода

kilimizolaciq

Качествените дизайнерски килими изолират пода по най-добрия начин. За разлика от ламинирания паркет, който държи студено, килимът ще ви топли през зимата, и ще ви осигури необходимата мекота. Ако имате малки деца, това е най-добрата настилка за пода, която ще ги предпази от простуда. Килимите са приятни не само за ходене, но и за танци и забавления.

2 – Отлично допълнение към интериора

Дизайнерските килими са интериорен елемент, който не бива да се подценява. На ваше разположение са множество цветове и шарки, с чиято помощ да дадете завършен вид на всяка стая у дома. От вас зависи, дали ще изберете килим с персийски мотиви, или ще заложите на нещо по-модерно. Ако сте фенове на едноцветните килими, също може да намерите подходящи варианти. Общо взето възможностите са много, така че вземете решение.

3 – Акцент върху част от помещението

kilimakcent

С поставянето на килим може да акцентирате върху част от даденото помещение. Така например, ако искате да съсредоточите погледите към трапезарията ви, то можете да сложите килим в желания размер само за тази част от дома. Килимът може да бъде поставен върху паркет или ламинат, като допълнение, за да се получи наистина красив краен завършек.

4 – Голямо разнообразие от предложения

В големите мебелни магазини се предлагат стотици модели дизайнерски килими. Клиентът има достъп до килими от естествени или изкуствени материали, като всичко зависи от вашия вкус и финансовите ви възможности. Цветовете също са много пъстри и интересни. Някои предпочитат ориенталските шари, други съвременните “рошави“ килими, а трети едноцветните възможности. Ако искате да получите конкретни съвети спрямо нужния ви килим, можете да се обърнете към интериорен дизайнер или да се доверите на усета си.

5 – Огромен избор от материали

kilimraznoobrazie

В миналото килимите бяха по-скоро еднотипни. Днес обаче можете да избирате между килими от акрил, памук полиестер, полиамид, вълна, кожа, коприна и други. В зависимост от нуждите на помещението, ще се сдобиете с килим, който да ви предостави 100% удобства и комфорт. Разбира се, луксозните килими от качествен материал са издръжливи и дълготрайни.

6 – Цена

За разлика от някои други подови настилки – дизайнерските килими се продават на сравнително евтини цени, които можете да си позволите. Още повече, че инвестицията в килим, ще ви донесе много предимства, сред които по-малко износване, повече топлина в помещенията, стойностна визия и куп други плюсове. Ето защо е добре да избягвате евтините килими, а да се насочите към мебел, от която ще извлечете максимална полза през годините.

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *