Влиянието на интериора върху работния процес

interior

Един добре обзаведен офис може да мотивира служителите в него да работят по-ефективно и това да носи приходи на фирмата. Може би повечето офиси не са обзаведени по вдъхновяващ начин, не защото собствениците нямат средства за това, а защото не осъзнават колко е важно интериора и излъчването, което той носи за работния процес. Ако ви предстои ремонтиране на офис или изцяло ново обзавеждане, то в следващите редове ще научите как да обзаведете и декорирате работното пространство, така че служителите ви да се чувстват добре и стимулирани да работят.

Обособяване на пространството

При декорирането и изобщо изграждането на офисния интериор, то трябва да можете да разпределите отделни зони в офиса.  Трябва да обособите рецепцията. Не нужно да отделяте много място, тъй като там седи един човек. Достатъчно е един плот, който да бъде позициониран срещу вратата.  За приемният кът се отнася същото – маса с няколко стола и някакви списания, които гостите ви могат да разлистят, докато чакат да бъдат приети.

Обособете важните кътчета

Това са работните места на вашите служители. Добре е между всяко едно бюро да има стъклена преграда или дървена плоскост. Един служител може да разговаря по телефона с клиенти, а до него да се обработват документи. И на единия, и на другия няма да му бъде приятно да чува страничния шум от тази дейност. Стъклената преграда или дървената плоскост изолира шума и така всеки един служител може да извършва спокойно своята дейност и да бъде максимално продуктивен, което е само в плюс на фирмата.

Различни зони

Ако в офиса ви има достатъчно място, можете да обособите зона за почивка, хранене и детски кът. Разбира се, всяка една от тях трябва да е декорирана подходящо, за да бъде максимално ефективна. Това все още не е толкова популярно у нас, но на запад повечето офиси са обзаведени по този начин. Проучванията показват, че те пресъздават домашната обстановка, което пък кара служителите да се чувстват спокойно и да са щастливи на работа. Това разбира се отразява на продуктивността и средствата, които сте вложили в подобно обзавеждане, можете бързо да си ги възвърнете.

Както виждане не е трудно да обзаведете и декорирате офиса си. Можете да го направите по различен и интересен начин. Достатъчно е да развихрите въображението си и да действате!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *