Базални импланти – пътят към новата ви усмивка

bazalnite11

Базалните импланти или BOI имплантите са по-модерното продължение на конвенционалните зъбни импланти, които познаваме към днешна дата. Много стоматолози все още не са запознати изцяло с базалната имплантология, като дори се опитват да я отхвърлят, но е факт, че стотици хиляди, та даже милиони пациенти в Европа и не само вече върнаха своята усмивка благодарение на този иновативен вид имплантиране.

За разлика от други познати импланти, BOI имплантите се поставят веднага след изваждане на заболелите зъби. Не се чака оздравяване на раната и не е нужно да минават месеци, за да се приспособи организма към новото външно тяло. Денталните експерти твърдят, че зъболечението с базални импланти трае от три до пет дни, а после вече може да се радвате на чисто нови зъби.

Пишейки за базалните зъбни импланти изработени от титаниева сплав сме длъжни да споменем голямата им полза при пациенти с пародонтално заболяване. Последното ще изчезне непосредствено след оперативната част по поставяне на новите импланти, което е един голям плюс. Застрашените от опадане на зъби пушачи също могат да се възползват от частично или пълно имплантиране, за да възвърнат самочувствието си.

Освен всички положителни качества на BOI имплантите, за които споменахме по-горе ще прибавим и подобрение на храненето. Най-после храната няма да влиза под протезите, и да ви създават дискомфорт. Вие ще се храните спокойно в отсъствие на познатото ви напрежение. Самият дизайн на имплантите не позволява разместване на протезите и други проблеми с тях.

Специалистът по базална имплантология ще интегрира имплантите в кортикалиса, който се явява като най-твърдата кост на зъбите. Постъпвайки по този начин се гарантира още по-голяма здравина на продукта. Това е и разликата между тези импланти и стандартните, които се поставят в меката гъбеста кост и често биват отхвърляни от организма.

Заради по-краткото лечение, базалните импланти са по-евтини от останалите. Това дава шанс на повече хора да върнат усмивките на лицата си и най-после да не се притесняват, когато излизат навън. Ние смятаме, че това е пътят към модерната имплантология и една наистина добра инвестиция в здравето ви.

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *