Американо-английска академия подготвя ученици по двуезичен модел

back_to_school_green_desk_apple

Обучението по двуезичния модел в Американо-английската академия се провежда същевременно на английски и български език. Ангажираните в учебния процес се обучават чрез иновативна и модерна международна система, възползвайки се от всички благоприятни фактори на образованието в мултикултурална среда. Същевременно на потребителите след завършване се изготвя диплома за завършено образование, отговарящо на всички изискваня на МОН.

Участниците в образователния процес могат да бъдат включени в двуезична или едноезична програма на обучение. Учениците могат да се обучават освен по билингвална система, само по българската или американската систама на Академита. Потребителите, които не искат да им бъде преподавано по дуалния модел могат да почучат образование в реномираното частно училище, като учат по българска програма, която е сертифицирана от МОН. По този начин и паричните средства, които ще заплащат ще бъдат значително в по-малък размер и съобразени с тези на другите първокласни недържавни училища у нас.

Съществуват няколко основни аспекта, във връзка с които, АЕА се разлчава от останалте реномирани частни училища в страната ни.

Първият аспект се отнася до мултиетническиата и мултикултурална същност на Школата. Ежегодно в международното училище се осъществява прием на ученици от над 30 различни страни, а преподавателските кадри са с дълъг и многопластов опит в обучението в многонационална среда. Това оказва влияние върху ефективността на обучението, става предпоставка за по-високи академични постижения, подготовката за следваща образователна степен в едни от най-престижните висши учебни заведения в цял свят и блестяща кариера. В тази връзка са от особено голямо значение способностите за изграждане на мултикултурални междуличностни контакти.

Друг важен аспект, който е включен в краткосрочния план на школта, е развиване на умение за общуване с различни хора, като по този начин се възпитават учениците да не дискриминират, а да приемат различията в друите и да ги прегръщат. Само чрез научаването на младите хора да празнуват различията помещу си, те могат да станат достойни членове на гражданското общество, в което хората по презумпция са равни. И напротив, там където се ширят дискриминация и се приемат стереотипите по конформистки начини, общността се превръща в квазиобщност.

Повече подробности: American school Sofia

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *